Praktiske tips for turen

Det du må sjekke er:

Du må tegne egen privat reiseforsikring.

Du trenger ingen spesielle vaksiner.

Pass / Kredittkort  / Valuta  Dere må ha gyldig pass, men det er ikke nødvendig med visum til Israel.  Passet må være gyldig 6 mnd. etter innreise.

Visa/betalingskort må være gyldig i region Asia. Israel ligger i region Asia når du velger regionsperre.

Valutaen du handler med er Israelske Shekel (NIS). Du kan ta ut shekel på flyplassen i Tel Aviv og minibanker over hele landet. I enkelte butikker kan også dollar (USD) benyttes, vi anbefaler å betale med SHEKEL.

 Reiseforsikring: Du må selv ordne med reiseforsikring. Kontakt et reisebyrå om du ikke har dette.  Forsikringsbeviset må medtas.

Medisiner: Husk å ta med ev. medisiner du er avhengig av. Av hensyn til reglene for sikkerhet kan kremer og flytende ikke bæres i håndbagasjen, men livsviktige medisiner må bæres i håndveska.

 Notisbok: Det er lurt å ha en liten notisbok i veska/lomma hvor du kan notere ned navn på steder, adresser, eller hva du tar bilde av. Det blir hele tiden gitt informasjon som det kan være lurt å ta vare på. Ta også med en god kulepenn. Om noen blir minnet om spesielle ord for turen så noter det ned og del det med oss når vi samles eller når vi er ute på tur. Dette er en tur vi skaper sammen!

Her er noen av de tingene vi tror det er lurt å  ta med:

Badetøy + STORT badehåndkle

Elektronikk: Det er 220V spenning  i Israel, men støpslene er forskjellig. Vanlige telefonladere (smale) passer

Klær og sko: Et stort sjal for damene for å dekke bare skuldre og  armer. På mange “hellige” steder slipper vi ikke inn med bare skuldre og knær. Det gjelder også herrene. Damene må  ha skjørt eller bukser som dekker knærne, og herrene langbukse (som går nedenfor knærne). Da det blir en del tråkking under turene, vil vi  anbefale å ta med noen gode  spasersko. Mange liker å gå i lette joggesko.

Solbriller og våtservietter da det ikke er alle steder det er mulig å få vasket hendene etter toalettbesøk og før spising.
Det er lurt å ta med en liten flaske antibac til å rense hendene før man spiser når vi er på tur.

Det er vanlig at man kler seg litt pent til middag, særlig til sabbatskvelden.

Penger og verdisaker kan deponeres på hotellet.

Husk at bare ekte gull og sølv (obs. øredobber!) tåler bading i Dødehavet!

Ta med norske flagg, så mange du kan. Det er utrolig populært når vi kan dele ut flagg til jødene som står og ser på Jerusalemsmarsjen.

Telefontips: slå av all viderekobling du har på mobilen før du reiser. Du betaler for disse samtalene når du er i utlandet, og det kan bli dyrt.